Jag har lyssnat på 889 av 1001
Min musiksmak är inte så bred som jag trott... Jag ska försöka leva upp till boken 1001 Albums You Must Hear Before You Die och ta mig genom allt!
David Gray :: White Ladder [1998]
01. Please Forgive Me
02. Babylon
03. My Oh My
04. We're Not Right
05. Nightblindness
06. Silver Lining
07. White Ladder
08. This Year's Love
09. Sail Away
10. Say Hello Wave Goodbye

866 David Gray :: White Ladder [1998]


Lite småtrevligt och ganska lyssnarvänligt och fast att det finns mer än en akustisk gitarr så ligger det ändå ganska nära någon form av singer-songwriter. Men, jag gillar det bättre just för att det, lite gömt, ligger lite stråkar och enkelt trumkomp bakom. Babylon är dessutom en låt som byggs upp i versen och skjuter fart in i refrängen. De låtar som ett lite bättre beat och aningen modernare sound som We’re not right och White ladder är betydligt roligare än de något såsiga Nightblindness och Silver lining. Jag gillar verkligen avslutningsspåret Say hello wave goodbye för det är en gammal favorit gjord av Soft Cell. Kul att höra att det går att göra en syntlåt akustiskt på det här viset.

Bästa spår: Babylon

Utlåtande: Trots snygga låtar så blir det lite långsamt

Fatboy Slim :: You’ve Come a Long Way, Baby [1998]
01. Right Here, Right Now
02. The Rockafeller Skank
03. Fucking in Heaven
04. Gangster Tripping
05. Build It Up – Tear It Down
06. Kalifornia
07. Soul Surfing
08. You're Not from Brighton
09. Praise You
10. Love Island
11. Acid 8000

865 Fatboy Slim :: You’ve Come a Long Way, Baby [1998]


Dansmusik av typen som jag för det mesta bara gillar på ett ställe som lämpar sig för den typen av övningar. Det finns dock en låt som nog väldigt många inte kan ha missat, Check it out now, funk soul brother, eller The Rockafeller skank som den tydligen heter. Men trots sin hit-historia så är den också ett alldeles för långt upprepande av sitt innehåll. Eftersom detta är dansmusik så är det kanske inte så konstigt att låtarna är lånnga för att ge alla DJ:s möjligheten att mixa låtarna men som lyssnare föredrar jag kortare versionen och de otaliga mixversioner gjorda för dans kan få finnas på andra utgåvor istället. Det som jag gillar mest är i varje fall det som går mer mot electronica eller house istället för det techno-aktiga, till exempel Love island, Acid 8000 och Praise you.

Bästa spår: The Rockafeller skank

Utlåtande: Jag blir mest uttråkad trots en del kul lek i produktionen