Jag har lyssnat på 900 av 1001
Min musiksmak är inte så bred som jag trott... Jag ska försöka leva upp till boken 1001 Albums You Must Hear Before You Die och ta mig genom allt!
Korn :: Follow the Leader [1998]
01. It's On!
02. Freak on a Leash
03. Got the Life
04. Dead Bodies Everywhere
05. Children of the Korn
06. B.B.K.
07. Pretty
08. All in the Family
09. Reclaim My Place
10. Justin
11. Seed
12. Cameltosis
13. My Gift to You
14. Earache My Eye

877 Korn :: Follow the Leader [1998]


Musik ska inte vara arg för det mesta tycker jag och då passar detta ganska dåligt in. Framför allt när sång/rap/growl är arg gillar jag inte men musiken kan vara hård och OK ändå. Så även om till exempel en lite lugnare låt som Children of the Korn går bort för att det är mest ett argt budskap jag hör. Då är Got the life bättre för att tempot är snabbare och passar då bättre och dessutom är det ett skönt driv i trumkompet. Bland de bättre är också Pretty och All in the family där gitarriffen gör att jag fastnar lite medan det lite österländska i Cameltosis bara gör att det blir ännu mer konstigt och inte så tilltalande. Konstigt nog så passar faktiskt säckpipan i My gift to you in väldigt mycket bättre och den är ganska tung också.

Bästa spår: Got the life

Utlåtande: Varför envisas så många med arg musik

Talvin Singh :: OK [1998]
01. Traveller
02. Butterfly
03. Sutrix
04. Mombasstic
05. Decca
06. Eclipse
07. OK
08. Light
09. Disser/Point.Mento.B
10. Soni
11. Vikram the Vampire

876 Talvin Singh :: OK [1998]


Ett riktigt skönt avbrott i alla vanliga sorters musik. I mångt och mycket låter det som traditionell indisk musik men med vädligt många moderna inslag. De traditionella instrumenten finns kvar men rytmer och annat andas modernt och det gifter sig bra. Det är väl lite kul att redan inledningen i Traveller känns mer modern än indisk men sköna syntskyar som breder ut sig med lite rymdfeeling. Men de elva minuterna bjuder på ganska mycket och är väl en form av exposé av hela albumet. Lite drum’n’bass dyker sedan upp i Butterfly och det fortsätter lite så. Jag gillar mixen av modernt med gammalmodigt men eftersom de moderna rytmerna ändå tar överhanden till slut så blir det aningen mycket att ta in. Just det österländska känns mycket skönare om det får sjunka in lite långsamt.

Bästa spår: Light

Utlåtande: Hela plattan i ett svep frestar tålamodet lite