Tito Puente :: Dance Mania [1958]
01. El Cayuco
02. Complicacion
03. 3-D Mambo
04. Llego Mijan
05. Cuando Te Vea
06. Hong Kong Mambo
07. Mambo Gozon
08. Mi Chiquita Quiere Bembe
09. Varsity Drag
10. Estoy Siempre Junto a Ti
11. Agua Limpia Todo
12. Saca Tu Mujer

015 Tito Puente :: Dance Mania [1958]

Det känns lite oväntat att stöta på denna typen av musik men så klart finns det massor av senare exempel på artister och låtar som influerats av latinorytmer. Detta låter rent inspelningsmässigt ganska fräscht tycker jag och äkta i motsats till de pseudovarianter av samba och rumba i teveprogrammet Let’s Dance. Dock är mina kunskaper bland dessa musikstilar begränsad men att det känns dansant är helt uppenbart. Det brukar ofta vara häftigt blås i denna typen av musik och detta är inget undantag. Snarare tvärtom! Trumpet med ett sånt tryck är riktigt coolt. Hong Kong mambo sticker ut mest med en framträdande marimba annars är kanske Varsity drag den med mest gung i. Detta hamnar ganska många snäpp över jazz på min musikstege men det kommer ändå inte att vevas friskt.

Bästa spår: Hong Kong Mambo

Utlåtande: Mambofeber!