Grateful Dead :: American Beauty [1970]
01. Box of Rain
02. Friend of the Devil
03. Sugar Magnolia
04. Operator
05. Candyman
06. Ripple
07. Brokedown Palace
08. Till the Morning Comes
09. Attics of My Life
10. Truckin'

190 Grateful Dead :: American Beauty [1970]

Detta känns för mig som ganska mycket amerikansk folkmusik även om inslagen av annat är många. Det är också en form av kultband som man borde ha lyssnat på. Det är lite småtrevligt att lyssna på men inget som rör upp några större känslor hos mig. Väldigt slätstruket helt enkelt. Av någon anledning fick jag i huvudet att det låter lite som en tidig version av Eagles, men…det fattas de starka låtarna med catchy refränger, de fantastiska arren och de underbara stämmorna. Arrangemangen är mångsidiga men inte helt 100 och stämsången skär lite surt i mina öron emellanåt. Jag kan förstå att de på något vis satte en trend men jag imponeras inte av det nu.

Bästa spår: Ripple

Utlåtande: Det lyfter aldrig