Scott Walker :: Scott 4 [1970]
01. The Seventh Seal
02. On Your Own Again
03. The World's Strongest Man
04. Angels of Ashes
05. Boy Child
06. Hero of the War
07. The Old Man's Back Again (Dedicated to the Neo-Stalinist Regime)
08. Duchess
09. Get Behind Me
10. Rhymes of Goodbye

171 Scott Walker :: Scott 4 [1970]

Jag kommer osökt igen att tänka på någon form av easy-listening kille a la Michael Bublé fast omodern. Första låten The  Seventh seal är lite för mycket av mycket: latino-feeling av trumpeterna, den ryska armékören bakom och så ett lagom käck dansbandseko genom hela låten. Fortfarande har han något manér med rösten som gör att det liksom kliar på mig när han sjunger. Det hörs tydligt i On your own again, tillsammans med Mantovani-stråkarna. Det är dock mindre tillgjort i The World’s Strongest Man och Angels of ashes som har en del snygga detaljer trots allt. En grymt bra, cool och framträdande melodisk basgång får man i  The Old Man’s Back Again.

Bästa spår: The Old Man's Back Again

Utlåtande: Fortfarande überpretentiöst men en förbättring