David Crosby :: If I Could Only Remember My Name… [1971]
01. Music Is Love
02. Cowboy Movie
03. Tamalpais High (At About 3)
04. Laughing
05. What Are Their Names
06. Traction in the Rain
07. Song With No Words (Tree With No Leaves)
08. Orleans
09. I'd Swear There Was Somebody Here

206 David Crosby :: If I Could Only Remember My Name… [1971]

Detta känns ganska flummigt och inte alls så som Crosby har varit tidigare. Inledningen Music is love är en indisk flirt som det inte händer så mycket i och Cowboy movie är en rätt så trist historia på åtta minuter. I Laughing kommer en del av den karaktäristiska stämsången fram och gitarrspelet är snyggt men det är fortfarande väldigt nedstämt. What are their names är väldigt lik. Väldigt vacker är Traction in the rain som nästan känns som ett klockspel som spelar men det är en gitarr och möjligen en cittra eller något liknande som ger den änglalika känslan. I princip känns Song with no words som sex minuter utfyllnad och som improviserats fram ganska snabbt i studion. Äntligen kommer så den grymma sången fram i Orleans. Men texten är bara en kort lektion i franska med några referenser till kända platser i Paris. Snyggt men märkligt det med. Så klart avslutas plattan med en liten mässa för att ytterligare påvisa att kompositören var ute och flög under tiden allt detta spelades in. Och härav kommer väl titeln på LP:n också kan man tänka sig.

Bästa spår: Traction in the rain

Utlåtande: Små, små guldkorn finns men överlag är detta ganska trist