Carole King :: Tapestry [1971]
01. I Feel the Earth Move
02. So Far Away
03. It's Too Late
04. Home Again
05. Beautiful
06. Way Over Yonder
07. You've Got a Friend
08. Where You Lead
09. Will You Love Me Tomorrow?
10. Smackwater Jack
11. Tapestry
12. (You Make Me Feel Like) A Natural Woman

212 Carole King :: Tapestry [1971]

Jag trodde att detta skulle vara mer singer-songwriterstuk men är skönt laidback pianopop egentligen. Enkelt arrade låtar med en enkel sång fast det är det som gör att de är ganska lätta att ta till sig. Lättlyssnat är det men det är inte förrän It’s too late som jag tycker att melodin faktiskt fastnar lite mer. Och Home again är väldigt vacker med fina harmonier på pianot. Då är Beautiful lite mer struttig fast ändå OK men det blir för smörigt i Way over yonder som låter lite som gammal kristen pop à la Pelle Karlsson… Men så kommer då You’ve got a friend som måste vara en av de vackraste låtarna någonsin!? En helt fantastisk låt och dessutom så är den så otroligt snyggt arrangerad att det är löjligt. I all sin enkelhet! Underbar! Och strax därefter kommer Will you love me tomorrow? som också den är en riktig klassiker. Avslutningen med den enkla och fina titellåten Tapestry och till det den magnifika A natural woman är ganska svårslaget. Och jämfört med Aretha Franklins anthem-liknande framförande så är denna pianoballad ändå helt outstanding. Jag är helt klart imponerad av detta!

Bästa spår: You've got a friend

Utlåtande: Minst sagt imponerad av låtarna med många klassiker på en platta!