Isaac Hayes :: SHAFT – Music From The Soundtrack [1971]
01. Theme from Shaft
02. Bumpy's Lament
03. Walk from Regio's
04. Ellie's Love Theme
05. Shaft's Cab Ride
06. Cafe Regio's
07. Early Sunday Morning
08. Be Yourself
09. A Friend's Place
10. Soulsville
11. No Name Bar
12. Bumpy's Blues
13. Shaft Strikes Again
14. Do Your Thing
15. The End Theme

213 Isaac Hayes :: SHAFT – Music From The Soundtrack [1971]

Detta är en klassisk platta men jag vet inte på förhand så mycket om den. Men någon minut in i Theme from Shaft så kommer det en snutt som jag har hört tusentals gånger skulle jag tro. Gamla signaturen till Sportspegeln är klippt härifrån. Jag skäms nästan att jag inte hade stenkoll på detta… Sedan kommer det ett gäng instrumentala låtar som dryper sjuttiotal och man ser en tidstypisk deckarserie framför sig som Kojak eller Baretta som skulle smälta fint in i denna ljudbilden. Sång kommer i Soulsville och då får låten helt givet ytterligare en dimension som höjer den över alla de som passerat innan. Och sången återkommer i ytterligare en låt, nämligen Do your thing som jag tycker har likheter med temat till just Baretta, nämligen Keep your eye on the sparrow med Sammy Davis Jr. Men 19 minuter håller det inte för. Plattan svänger alltsomoftast men borde begåvats med mer text för då kunde den verkligen lyft.

Bästa spår: Theme from Shaft

Utlåtande: Daterat sväng med mycket godis att låna från