The Allman Brothers Band :: At Fillmore East [1971]
01. Statesboro Blues
02. Done Somebody Wrong
03. Stormy Monday
04. You Don't Love Me
05. Hot 'Lanta
06. In Memory of Elizabeth Reed
07. Whipping Post

214 The Allman Brothers Band :: At Fillmore East [1971]

Ytterligare en live-platta! Här är det bluesen som sätts i första rummet och det är väldigt mycket back to the roots. Dessutom har de lyckats med att enbart klämma in sju låtar på över 70 minuter musik… De två första låtarna håller ordinär längd och är helt okey. Stormy Monday är åtta minuter och har ett väldigt soft och lugnt gung. Till min förvåning så tycker jag att You don’t love me svänger oerhört skönt och visst är den för lång men eftersom den är ganska snabb så känner man inte den sega kolan mer än i den de utdragna sologitarrpartierna och eventuellt de sista fem minuterna. Även i Hot ’Lanta som är instrumental är det ganska bra drag och den känns lite mystisk också. Detta gäller till stor del för In Memory of Elizabeth Reed också fast kanske inte så mystisk. Däremot tycker jag mig höra lite Janne Schaffer i solot. Bildligt alltså. Men 23 minuter avslutning i Whipping post gör inte mig speciellt glad någon gång. De långa låtarna kan bli delvis förlåtna eftersom det är en liveplatta men annars tycker jag ändå att detta är sömnigt.

Bästa spår: Hot 'Lanta

Utlåtande: Turboblues med en del sväng