Jimi Hendrix Experience :: Electric Ladyland [1968]
01. ...And the Gods Made Love
02. Have You Ever Been (To Electric Ladyland)
03. Crosstown Traffic
04. Voodoo Chile
05. Little Miss Strange
06. Long Hot Summer Night
07. Come On (Part 1)
08. Gypsy Eyes
09. Burning of the Midnight Lamp
10. Rainy Day, Dream Away
11. 1983... (A Merman I Should Turn to Be)
12. Moon, Turn the Tides...gently gently away
13. Still Raining, Still Dreaming
14. House Burning Down
15. All Along the Watchtower
16. Voodoo Child (Slight Return)

113 Jimi Hendrix Experience :: Electric Ladyland [1968]

Det första jag tänker på när jag hör Have You Ever Been är Lenny Kravitz. Och det håller i sig! Voodoo Chile är en klassiker men det är lite för intensiv blues och långt för att jag ska uppskatta på det platta. En låt som svänger grymt är Gypsy Eyes. Det är mycket rythm guitar och ligger lite utanför det jag trodde Jimi Hendrix gjorde. Det finns en hel del flum också, inte minst 1983…, och det är kanske det som är mest tidstypiskt. I House Burning Down får man prov på när Hendrix ”trollar” med gitarren som han han anses vara den bäste genom tiderna. Detta är ett riktigt bra dubbelalbum med många bra låtar och det skvalpar absolut inte i något 60-talsträsk ljudmässigt. Avslutas ståndsmässigt med Voodoo Chile i kortare och snyggare version i mina öron.

Bästa spår: Crosstown Traffic

Utlåtande: Nöjd med musiken, lite besviken på gitarristen