Tom Petty & The Heartbreakers :: Tom Petty & The Heartbreakers [1976]
01. Rockin' Around (With You)
02. Breakdown
03. Hometown Blues
04. The Wild One, Forever
05. Anything That's Rock 'n' Roll
06. Strangered In The Night
07. Fooled Again (I Don't Like It)
08. Mystery Man
09. Luna
10. American Girl

349 Tom Petty & The Heartbreakers :: Tom Petty & The Heartbreakers [1976]

Detta var verkligen mycket mer slätstruket än vad jag trodde att det skulle vara. Det går att höra lite Rolling Stones- och Dylan-influenser emellanåt men det ger mig inte så positiva vibbar ändå. Det dröjer tills The wild one, forever som börjar väldigt likt Jag vill ha en egen måne men där stoppar likheterna också. Den är i varje fall mer dynamisk och tilltalande än de tidigare låtarna. Med sitt Keith Richards-lika riff så är Anything that’s rock’n’roll just en ganska schysst rocklåt ändå. Rätt så rockstruttig är Strangered in the night också så den hamnar även den bland de mer accepterade. Det tar sig aningen på slutet för Fooled again har ett litet mystiskt sound så den är klart lyssningsbar. Ganska skönt gung är det i Mystery man och även i Luna. Det bästa kommer i varje fall till sist för i American girl finns den Tom Petty som jag efterlyst. Det är ingen självklar hit men den fastnar till viss del åtminstone. Trots allt hade jag definitivt förväntat mig mer av denna plattan så jag är ganska besviken.

Bästa spår: American girl

Utlåtande: Lite svårt att se betydelsen av den här plattan