The Modern Lovers :: The Modern Lovers [1976]
01. Roadrunner
02. Astral Plane
03. Old World
04. Pablo Picasso
05. She Cracked
06. Hospital
07. Someone I Care About
08. Girlfriend
09. Modern World

350 The Modern Lovers :: The Modern Lovers [1976]

Detta är ett ganska enkelt sound som har tydliga sextiotalsdrag men åt lite tidig städad punk också. Det är ganska mycket energi och inte alls dåligt musikaliskt men heller inte något som sticker ut alltför mycket. Astral plane känns till och med lite Iggy Pop och det är det råa soundet som de har. Ganska tydligt sticker ett Farfisa-ljud ut ur ljudbilden som både daterar musiken och ger den lite djup. Lite långsammare är Pablo Picasso och då tappas energin bort lite också. Dessutom maler låten bara på utan att något händer. Roadrunner, Old world och She cracked har ett betydligt snabbare tempo och intressantare komp också. I hospital finns det lite Chris Isaac eller Nick Cave känsla. Lite suggestivt fast det fattas aningen. Efter den är det i 190 igen i Someone I care about och åter är den skramliga gitarren i centrum. Totalt sett så blir mitt engagemang i detta i princip lika med noll. Det går mig trots allt ganska spårlöst förbi.

Bästa spår: Astral plane

Utlåtande: Rätt så färglös men OK enkel pop-punk