David Bowie :: Station To Station [1976]
01. Station to Station
02. Golden Years
03. Word on a Wing
04. TVC 15
05. Stay
06. Wild Is the Wind

351 David Bowie :: Station To Station [1976]

Detta känns helt plötsligt som en annan David Bowie, vilket man så klart inte ska blir förvånad över så här i efterhand. Han har ju varit mannen med tusen ansikten och stilar. Redan Station to station känns modernare än det han tidigare gjorde och då fanns det ändå ett antal låtar som fortfarande håller otroligt bra bland dem. Låten är som en liten berättelse och för en gångs skull känns de elva minuterna berättigade för det det händer saker genom hela låten. Det är ett par tydliga brytpunkter i låten men jag gillar nog faktiskt helheten bäst. Mest känd är nog Golden years som har ett otroligt skönt gung men jag har alltid tyckt att den är lite murrig i sin framtoning jämfört med mycket av Bowies låtar som är väldigt distinkta. Även Word on a wing är väldigt bra och känns som att den flyter lite ovanpå och inte vill ge med sig. En lyssnarlåt! TVC15 ligger i linje med de andra låtarna men känns inte lika färdig eller så är det för att den är mer rockig/slamrig än de andra varit. Som jämförelse är Stay väldigt rytmisk och har en tydlig stil och är även lite mer dynamisk. Alla låtarna är ganska långa men det är återigen inget som stör här. Så även Wild is the wind är en typisk lyssnarlåt som man gärna vill sitta ner och bara ta in allt som strömmar ut. Som helhet kan detta vara den bästa Bowie-plattan hittills med en skön stil rakt genom.

Bästa spår: Word on a wing

Utlåtande: En platta att bara vara till