Boston :: Boston [1976]
01. More Than a Feeling
02. Peace of Mind
03. Foreplay/Long Time
04. Rock & Roll Band
05. Smokin'
06. Hitch a Ride
07. Something About You
08. Let Me Take You Home Tonight

353 Boston :: Boston [1976]

Detta är absolut musik som ligger nära mitt intresseområde och ändå har jag aldrig lyssnat på hela innan. Givetvis är More than a feeling mer än känd. Plattan i stort har ett fantastiskt sound och de mjuka distade gitarrerna är oerhört tilltalande. Låten har dessutom det mesta andra snyggt också med en röst med ett otroligt omfång och allt är väldigt dynamiskt. Även Peace of mind har en tilltalande melodi och samma sköna distade gitarrer. Foreplay är ett stycke med klassiska ambitioner och tekniskt men övergår till den mer ordinära Long time men återigen är det det snygga gitarrkompet som tilltalar mig. Mer rakt på rock är Rock & roll band och det är kanske det som titeln anspelar på. Smokin’ har en betydligt tydligare bluesrock-feeling och de har dessutom snott ett snyggt parti från Bachs fuga i D-moll. På de flesta låtarna är en Hammond ganska framträdande och det är så även på Hitch a ride vilket ger en tuff framtoning även till denna aningen mer laid back-låten. De två sista låtarna, Something about you och Let me take you home tonight, ligger i samma säck som resten men är låtmässigt lite sämre men som helhet är denna plattan fullmatad med snygg välproducerad musik. Men kan västkustrock verkligen komma från Boston?!

Bästa spår: More than a feeling

Utlåtande: Plattan är ursnyggt producerad och detta ljud håller fortfarande tycker jag