Eagles :: Hotel California [1976]
01. Hotel California
02. New Kid in Town
03. Life in the Fast Lane
04. Wasted Time
05. Wasted Time (Reprise)
06. Victim of Love
07. Pretty Maids All in a Row
08. Try and Love Again
09. The Last Resort

354 Eagles :: Hotel California [1976]

Jag kan redan från början säga att detta album utan tvekan är ett av de bästa någonsin. Fullpackat med hits och inga dåliga så långt ögat når! Precis som deras återföreningsturné på 90-talet startar de med Hotel California och det är så fulländat det kan bli. Givet en av de bästa låtarna någonsin! Redan det mjuka introt är fantastiskt och sedan är det den genomgående rytmgitarren, de sköna fillsen, underbar sång av Don Henley och ständiga små undersköna grejor som backas av sköna stämmor. Oslagbart! New kid in town är för mig mycket det snygga akustiska gitarren, Gley Freys sköna sång och den fyllande Hammonden. I Life in the fast lane är det helt givet det grymma gitarrkompet med solofills och det rytmiska som är outstanding. Och så gillar jag sticket som kommer mot slutet och avslutningen av sista refrängen mot outrot. Bandet är också otroligt duktiga på att göra smäckra ballader och Wasted time är en sådan och den snygga stråkvarianten i reprisen är också väldigt fin. Hårdaste låten på plattan är nog Victim of love men det är den distade gitarren som gör det framför allt i verserna och tillsammans med Henleys lite släpande trummor blir det rejält tungt. Pretty maids all in a row är Joe Walshs bidrag till sång och det är också en av de vackra låtarna. Precis som de andra så flyger den fram på lätta vingar. Mest anonym på plattan är nog Try and love again. Avslutningsvis kommer det en underbart sammetslen låt som förs framåt av Don Henley igen. The last resort byggs upp efterhand och har en så otroligt snygg struktur. En värdig avslutning på ett mästerverk!

Bästa spår: Hotel California

Utlåtande: Ett sant mästerverk