Kiss :: Destroyer [1976]
01. Detroit Rock City
02. King of the Night Time World
03. God of Thunder
04. Great Expectations
05. Flaming Youth
06. Sweet Pain
07. Shout It Out Loud
08. Beth
09. Do You Love Me?
10. Rock and Roll Party

356 Kiss :: Destroyer [1976]

Detta är hårdrock som man känner igen det innan death metal, black metal och annan metall började blanda sig i vad det skulle vara. Det kanske inte är så hårt längre men gitarrerna är tunga och sången ganska ruffig emellanåt. Då är också Detroit Rock City ett ganska bra exempel på det med hårda snabba basfills och taktfast trumspel. Jag gillar verkligen King of the night time world för den har snygga, rena riff och Paul Stanleys snygga röst. En betydligt grötigare röst är det i God of thunder som är helt annorlunda. Great expectations börjar som en smäktande ballad men plockar snart in en tung gitarr men i refrängen är något som låter som en gosskör. Väldigt långt från vad jag förväntat mig. Det blir poppigare igen i Flaming youth då riffen är mer snyggdistade och det är ett annat driv i kompet. Men det blir ofta tyngre när Gene Simmons står vid micen som i Sweet pain. Största hiten är nog för mig Shout it out loud som har de snygga körerna som Kiss alltsom oftast lyckas få till. Det är lite fotbollskör över det men ändå snygga stämmor. Och det är väl därför som den fastnat också kan man tänka. Det kommer också en lite för smörig ballad på plattan, Beth, och det känns inte alls som att den hör hemma här. Allra tyngst är Do you love me? där de lyckats få in de tyngsta gitarrerna och basen och ett skönt hamrande på trummorna. Detta är en riktigt bra platta med ett par platta fall men de har verkligen startat upp en rörelse med de tunga låtarna och inte minst de lite melodiösa och poppigare.

Bästa spår: King of the Night Time World

Utlåtande: En perfekt inkörsport till hårdrock