Otis Redding :: Otis Blue: Otis Redding Sings Soul [1965]
01. Ole Man Trouble
02. Respect
03. Change Gonna Come
04. Down in the Valley
05. I've Been Loving You Too Long
06. Shake
07. My Girl
08. Wonderful World
09. Rock Me Baby
10. Satisfaction
11. You Don't Miss Your Water

051 Otis Redding :: Otis Blue: Otis Redding Sings Soul [1965]

Tjoohooo! Soul, soul, soul! Detta är bra så att det svider. Om man nu gillade Commitments till exempel så är det här man ska leta istället. Detta är 25 år tidigare men låter likadant i viss mån. Och vilken låtskrivarlista som radas upp: Sam Cooke, Smokey Robinson, B.B. King, Jagger/Richards förutom Otis själv då. My Girl och Wonderful World är självklara höjdpunkter medan Satisfaction sitter för fast rotad i Rolling Stones version så den håller inte riktigt. Detta är fantastiskt bra och att jag inte lyssnat på det innan är mer eller mindre oförlåtligt.

Bästa spår: Respect

Utlåtande: Sammet för själen