ABC :: The Lexicon Of Love [1982]
01. Show Me
02. Poison Arrow
03. Many Happy Returns
04. Tears Are Not Enough
05. Valentine's Day
06. The Look of Love (Part One)
07. Date Stamp
08. All of My Heart
09. 4 Ever 2 Gether
10. The Look of Love (Part Four)

496 ABC :: The Lexicon Of Love [1982]

Nu börjar det snygga åttiotalet göra entré! Detta är fortfarande väldigt snygga låtar med underbara arr. Kanske lite daterade syntar eller ljud men i övrigt mycket smakfullt. För mig är detta också typiskt bland de new romantics band som vällde över en vid den här tiden. Det börjar också fantastiskt snyggt med stråkar, blås och ett grymt intro i Show me med en superdistinkt bas. Det är bara så slickt och övergången till Poison arrow vältajmad. Den i sin tur har det mest man kan önska av välavvägda instrumenteringar. Man blir ganska snart också varse att Martin Fry har en fin röst. Lite lugnare tempo men ändå dansant i Many happy returns men den har en refräng som mer känns som en brygga. I Tears are not enough ligger det en så otroligt enkel men fräck rythm guitar. En väldigt trevande start är det något vis i The look of love men när den väl kommer igång så har den det där självklara tempot och hooken sitter där och allt är liksom på plats. Och sedan sitter slutet som en smäck. Fantastisk! Det finns en kul lekfullhet i Date stamp med många roliga ljud samtidigt som den har samma snygga upplägg med distinkt bas, bra driv i tempot och en vass gitarr. Här bjuder kören också på väldigt snygga inslag. Lite åt balladhållet är All of my heart där allt tagits ner ett snäpp men versen är väldigt snygg och bygger snyggt upp till refrängen som har ett fräckt slut med titeln och crescendo-break innan nästa vers tar vid med lite mer intensitet. Och så går allt ner igen tills slutet kommer. De två sista låtarna känns ganska typiska sistalåtar där 4 ever 2 together är lång och har lite märkliga röstförvrängningar men sedan kommer en kort instrumental version av den stora hiten The look of love (Part 4). Fast den inte egentligen inte ingår på originalplattan så är det värt att nämna den snygga, lite jazziga, versionen av Poison arrow som finns på en senare utgåva av albumet. Visst kan det höras att det är lite åttiotal men jag tycker ändå att det fortfarande är musikaliskt väldigt snyggt.

Bästa spår: The look of love (Part 1)

Utlåtande: Verkligt snyggt producerad och många bra låtar