Youngbloods :: Elephant Mountain [1969]
01. Darkness, Darkness
02. Smug
03. On Sir Francis Drake
04. Sunlight
05. Double Sunlight
06. Beautiful
07. Turn It Over
08. Rain Song (Don't Let the Rain Bring You Down)
09. Trillium
10. Quicksand
11. Black Mountain Breakdown
12. Sham
13. Ride the Wind

164 Youngbloods :: Elephant Mountain [1969]

Detta är verkligen inget som jag någonsin hört talas om. Det låter väl ganska tidstypiskt rent instrumentalt men On Sir Francis Drake är en instrumental låt som vill vara mycket. Typ lite jazz också. Men det finns faktiskt flera ganska sköna låtar här. Smug och Beautiful har sköna gitarrslingor och är bra låtar med bra sång. Trillium är inne och snurrar på jazzgrejor igen men där är åtminstone en snygg Fender Rhodes i bakgrunden. Stilarna pendlar mycket och Quicksand är en poppig sak med snyggt blås långt där bak. Sham är också bra med lite rockkänsla och en gitarr i baktakt. Plattan avslutas bra med en lite lugnare låt, Ride the wind, och därmed var alla stilar intäckta. Kanske inte ändå men bortsett från de tre korta mellanspelslåtarna och de jazzinfluerade så fanns här många bra låtar. Det känns ganska daterat som 70-tal men om man kan stå ut med det så är detta ett bra album.

Ersatt av Pugh Rogefeldt :: Ja, dä ä dä i den svenska upplagan

Bästa spår: Sham

Utlåtande: Bäst-före-datum passerat men ändå lyssningsbart