The Blue Nile :: A Walk Across The Rooftops [1983]
01. A Walk Across the Rooftops
02. Tinseltown in the Rain
03. From Rags to Riches
04. Stay
05. Easter Parade
06. Heatwave
07. Automobile Noise

521 The Blue Nile :: A Walk Across The Rooftops [1983]

Detta är ett lågmält album som är ganska lättlyssnat men går också förhållandevis spårlöst förbi. Det finns lite Peter Gabriel-känsla ibland, till exempel i From rags to riches, men bara en liten touch. De låtar som har lite beat är A tinseltown in the rain med en ganska skön rytmgitarr och Stay som nästan har aningens syntfeeling. Det är egentligen inte dåligt på något vis, inte en enda av låtarna, men det finns få tillfällen när den här musiken skulle passa in. Möjligen som bakgrundsmusik när man pluggar men då väljer jag hellre vilket klassiskt stycke som helst.

Bästa spår: A tinseltown in the rain

Utlåtande: Nästan lika intetsägande som hissmusik