Hanoi Rocks :: Back To Mystery City [1983]
01. Strange Boys Play Weird Openings
02. Malibu Beach Nightmare
03. Mental Beat
04. Tooting Bec Wreck
05. Until I Get You
06. Sailing Down the Tears
07. Lick Summer Love
08. Beating Gets Faster
09. Ice Cream Summer
10. Back to Mystery City

522 Hanoi Rocks :: Back To Mystery City [1983]

Vad vet jag om Hanoi Rocks egentligen? Mest att de hade stora frisyrer och en del smink men annars inget. Så det börjar förvånande med akustisk gitarr i Strange boys play weird openings! Även Malibu Beach nightmare förvånar mig med saxofonsolot som dyker upp. Annars är det mer förväntat som en något hårdare variant av Sweet, eller? Jag gillar också de små inslagen av munspel i Mental beat som gör att det låter mindre glam och åttiotal än vad det är. Men det är också väldigt mycket pop också och då är Until I get you en bra representant även om de så klart stoppar in ett distat gitarrsolo så är det ändå ganska polerat. Det är ganska enkel rock och pop blandat och Sailing down the tears ligger kanske mer åt nåågon form av basic rock men det är liksom trallvänligt ändå. Det fortsätter i samma spår men det säger jag med en positiv ton för detta är i högsta grad lyssningsbart med ganska bra sång och jag gillar gitarr-riffen och -fillsen som är många. Och så finns det tillräckligt många influenser från åttiotalet som lyfter ljudbilden till ganska snygg. Detta är en bra platta men saknar en hit enligt mitt tycke fast låtarna har ganska hög lägstanivå, kanske… Trots den tuffa framtoningen finns det spelglädje låter det som.

Bästa spår: Lick summer love

Utlåtande: Det lät nog tuffare på scen än vad det gör här