Paul Simon :: Hearts And Bones [1983]
01. Allergies
02. Hearts and Bones
03. When Numbers Get Serious
04. Think Too Much (b)
05. Song About the Moon
06. Think Too Much (a)
07. Train in the Distance
08. Rene and Georgette Magritte with Their Dog After the War
09. Cars Are Cars
10. The Late Great Johnny Ace

524 Paul Simon :: Hearts And Bones [1983]

En artist av kanske inte alltför många som man direkt hade tagit namnet på utan att ha hört. Musiken är väldigt egen och är oftast också väldigt lätt att känna igen. Egentligen är det inte något som är dåligt men heller inget som sätter sig som ett tuggummi under skosulan. Det är talande eller berättande musik, så klart, men till exempel Allergies är lite för mycket av allt. Här kan jag tycka att det är för snyggt i någon mening. Mer typiskt singer-song-writer är Hearts and bones, lite Steely Dan i Ehen numbers get serious och afrikanskt i Think too much (b) men också lite trist. Då svänger Think too much (a) lite mer. Jag förstå mig inte riktigt på Cars are cars som har en märklig takt. Låten som kanske är mest ”lagom” kommer sist, nämligenThe late great Johnny Ace som här en väldigt skönt släpande bas. Det är snygg musik men med en twist som jag inte riktigt förstår mig på eller kan ta till mig för att faktiskt tycka om.

Bästa spår: When numbers get serious

Utlåtande: Kvalitet som inte riktigt når mina öron