Echo And The Bunnymen :: Porcupine [1983]
01. The Cutter
02. The Back of Love
03. My White Devil
04. Clay
05. Porcupine
06. Heads Will Roll
07. Ripeness
08. Higher Hell
09. Gods Will Be Gods
10. In Bluer Skies

525 Echo And The Bunnymen :: Porcupine [1983]

Precis som tidigare så är detta inget som sticker ut så särdeles mycket. Ljudet och instrumenteringen är mer distinkt och låter inte alls dumt med referenser till banden som jag nämnt i samband med dem tidigare. Här går de utanför ramarna lite med indisk inspiration i The cutter och det är överlag lite tuffare än innan. Den rena gitarren gör snabba riff men är förhållandevis mjuk ändå. Sången låter så där lagom oinspirerad men det är väl själva grejen. Men det finns partier i till exempel Clay där han tar i och sjunger riktigt bra. Istället går det överstyr i Porcupine med för mycket skrik och en hemsk skrammelgitarr. Det skiftar mycket fram och tillbaka för i Ripeness är gitarren det absolut snyggaste. I Gods will be gods spårar det mest ur med skrik och musik som går överstyr.

Bästa spår: Clay

Utlåtande: Det är för skramligt och för dålig sång mestadels