Grateful Dead :: Live/Dead [1969]
01. Dark Star
02. St. Stephen
03. The Eleven
04. Turn On Your Love Light
05. Death Don't Have No Mercy
06. Feedback
07. And We Bid You Goodnight

166 Grateful Dead :: Live/Dead [1969]

För det första! Detta är en dubbel-LP, trots att det bara är sju (7!) låtar på den. Kollar man på konvolutet så kan man redan då få lite psykedeliska vibbar och de låter inte vänta på sig när väl Dark Star sätter igång. Det finns väl olika teorier om hur det är lämpligt att starta ett album och att ha ett 23 minuter långt spår på hela första sidan är så klart ett. Det faller antagligen väl in i ramen för psykedelia och är mest ett enda långt flum. I Saint Stephen finns det en liten Sweet Home Alabama-wannabe… Att det låter levande är så klart inte så konstigt för det är inspelat live, således LP-titeln. Det är lite mer rock och ös i The Eleven. Annars händer det inte speciellt mycket alls. Förrän i Feedback… Det är nästan åtta minuter rundgång i stora drag. Innovativt och bisarrt! Nej, detta var säkert nyskapande då men nu är det mest långrandigt och tråkigt. Det är inga speciellt vackra röster som sjunger heller så jag gillar inte det här. Lite symptomatiskt att det är den sista och kortaste låten, And We Bid You Goodnight, som är mest melodisk och bara en halv minut lång

Bästa spår: And We Bid You Goodnight

Utlåtande: Krävs nog acid för att uppskatta